Schoolpleintour in de Week voor de Gezonde Jeugd

Nu de eerste voorjaarstemperaturen in februari alweer zijn bereikt, is het tijd om de jeugd weer te stimuleren om naar buiten te gaan. Het buitenspelen wordt steeds minder populair in Nederland. Daarom organiseert Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met Maastricht Sport op 12 maart in de Week voor de Gezonde Jeugd in Maastricht een ‘schoolpleintour’, waar danser Juvat Westendorp honderden basisschool leerlingen het plezier van bewegen zal laten zien.

Tijdens deze tour krijgen zeven Maastrichtse basisscholen schoolplein materialen aangeboden. Niet zomaar, want dit zijn scholen die onder begeleiding van Maastricht Sport en JOGG hard werken aan een sportief gezond klimaat op school middels het programma Basisschool in Beweging. JOGG en Maastricht Sport zijn ervan overtuigd dat wanneer je begint bij de jeugd en haar omgeving met sport- en beweging stimulering en het creëren van een sportief leefklimaat, je op langere termijn alle inwoners bereikt. Met de programma’s op de Maastrichtse basisscholen hopen de organisaties de kinderen te enthousiasmeren om een leven lang te sporten en bewegen.

De scholen van onderwijsstichting Mosalira namen zelf het initiatief en schreven in het gezamenlijk opgestelde actieplan iets aan de beweging tijdens de pauzes op het schoolplein te willen doen.

Juvat Westendorp, danser en acteur, zal als ambassadeur van Jongeren op Gezond Gewicht de schoolplein materialen op ludieke wijze overdragen aan de scholen. Hij zal de leerlingen vervolgens met al zijn enthousiasme en dans skills laten ervaren hoe leuk en lekker buiten bewegen is.

Kijk ook vanavond naar het jeugdjournaal, voor opnames van onze school...!