Op 29 november vond bij ons op school de voorronde plaats voor de Nationale Voorleeswedstrijd.
In een volle speelzaal, met als publiek de hoogste groepen en als jury de kinderen van de leerlingenraad, meester Marcel, een moeder en juf Vera de Kok, moesten de vier kandidaten Wieke, Matthijs, Alba en Felipa hun zenuwen zien te bedwingen.
Op de grote stoel, die al klaarstond voor Sinterklaas lazen ze, met meer dan honderd ogen op hen gericht, een fragment voor uit hun lievelingsboek. Daarbij moesten ze op heel veel dingen letten: stemgebruik, intonatie, aankijken en enthousiasmeren van het publiek, leestempo, spanning en nog veel meer. Vier kanjers, die hun kunnen hebben laten zien. Goed gedaan! Als topper kwam Felipa uit de bus. Zij mag door naar de volgende ronde in Centre Céramique. Gefeliciteerd Felipa en veel succes! Ga ervoor!

vlw