Groep 2A

In de groep 1 en 2 leeft het thema jungle op een hele leuke manier vorm gegeven. Zowel op de gangen als in de lokalen ziet er erg levendig uit. Het thema leeft erg bij de kinderen en de kinderen weten er al veel van. Er zijn zelfs kinderen (uit groep 1) die al woorden als 'leeuw' kunnen schrijven.... Erg mooi om allemaal te zien!

 IMG 20190320 WA0001  IMG 20190320 WA0002  IMG 20190320 WA0003
 IMG 20190320 WA0004  IMG 20190320 WA0005  IMG 20190320 WA0006

Groep 2a op visite bij bakker Paulissen

Op maandag 8 oktober had groep 2a het geluk om te gast te zijn in de grote bakkerij van Bakkerij Paulissen in Heugem. We waren er uitgenodigd door de vader van Bram Paulissen, die daar de leiding heeft en met hulp van een welwillende opa, oma en moeders konden we er in groepjes naartoe rijden.

We werden verwelkomd door bakker Tom en met een mutsje op, om ons haar in te verstoppen, kregen we een rondleiding langs alle afdelingen:          het opslagmagazijn voor de grote zakken meel en de andere voorraad., de deegkneedmachine, de machines waarin bolletjes voor broodjes worden gemaakt, de koelcellen, de ovens waar hele wagens vol brood en koek in gereden worden.                                                                                                                                                      

Bakker Paul vertelde er spannende verhalen bij en liet ons alles zien, ruiken en voelen wat te maken heeft met de cyclus van graan tot brood of koek.

Toen kwam het moment dat we met zijn allen mochten helpen om koekjes te maken van eigen deeg, deze te versieren, te bakken en uiteindelijk mee naar huis te nemen. Daar kwam nog een lekkere krentenbol, een zak met drie broodjes en een zelf versierde cupcake bij.

‘Ik wist niet dat ik koekjes kon bakken’, zei Loek bij de evaluatie na terugkomst. Wat hadden we veel geleerd, te verwerken en te vertellen.

Bedankt Julia, Tom en Paul van Bakkerij Paulissen! Het was een superinteressante  ochtend!

Groep 2a en juf Vera de Kok

 Bakkerij Paulissen  Bakkerij Paulissen 2  Bakkerij Paulissen 3

Groep 2A, schooljaar 2019-2020
Leerkracht is juf Jolien Dohmen  (ma - di – woe – do). De juf zal geregeld een stukje schrijven voor deze pagina. Bezoekt u daarom eens de digitale groep van uw kind. 

uc

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling