Archief 'laatste nieuws'

Hieronder vindt u de eerder geprubliceerde artikelen op de 'home' onder 'laatste nieuws'. De jongste artikelen worden steeds boven aan geplaatst.

 

12 december 2019

Afgelopen woensdag heeft de Kerstman samen met zijn Elf, een bezoek gebracht aan groep 8, waar Meau een spreekbeurt hield. De Kerstman en de Elf hebben daarna nog een ronde langs alle klassen gemaakt. Erg leuk om de Kerstman en Elf op school te zien!! 

kerstman

 

5 december 2019 

De afgelopen week heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan onze school. Hij kwam met een geweldig voertuig uit de Tweede Wereldoorlog aan. De Sint, vergezelt door zijn Pieten, stapte gelukkig uit en maakte tijd voor onze school. De Sint heeft alle groepen, en in het bijzonder de groepen 1 en 2, uitgebreid bezocht. Veel kinderen hebben hem toegezongen en de Sint genoot hier zichtbaar van. Fijn dat de Pieten en de Sint zijn geweest. Volgend jaar is de Sint natuurlijk van harte welkom op onze school! (zie het fotoalbum voor enkele foto's.)

20191205 093415 resized

 29 november 2019

Bezoek Provinciehuis en de tentoonstelling Herinneringen aan de Joodse onderduikkinderen in Limburg.

We kwamen binnen en een mevrouw vertelde ons dat we een rondleiding kregen.Maar eerst moesten we onze tassen neerleggen in een hok. Daarna vroeg ze wie er al een keer in het provinciehuis was geweest. Daarna moesten we stil zijn want we liepen langs kantoren.Daarna vertelde ze dat Beatrix het heeft geopend. En dat ze er al best lang werkt.Toen liet ze de carnaval schilderijen zien. Ze vragen elk jaar een kunstenaar om een schilderij te maken, wat hij/zij aan carnaval doet denken.Daarna gingen we naar de feestzaal. Waar ze niet altijd perse feest houden. Soms ook een vergadering. Een lamp boven de zaal in het midden, als je daar stond en je praatte klonk dat voor jezelf heel raar. Daarna gingen we naar een zaal waar politieke partijen vergaderen wij mochten ook een partij met eigen naam vormen. Toen moest je een voorstel hebben, sommige werden goedgekeurd. Daarna hielden we pauze en we kregen we ook nog fris. Daarna gingen we naar een tentoonstelling genaamd: 75 jaar later; herinneringen aan Joodse onderduikkinderen. Het  was een speurtocht met vragen en je moest filmpjes kijken lezen, muziek en luisteren. Als je alle antwoorden had van de persoon kwam er een woord, dat er mee te maken had. En tot slot gingen we onze tassen pakken en naar school.

Hidde Lunsingh Tonckens groep 7

1  2  3 
 4  5  6
 

Beste ouder(s), verzorger(s),

Zoals u wellicht al via verschillende media hebt vernomen, gaan medewerkers in het primair en voortgezet onderwijs op woensdag 6 november 2019 staken. Op deze dag wordt de onderwijsbegroting behandeld. In deze brief willen wij u hier nader over informeren.

Landelijke staking

De onderwijsvakbonden roepen op tot een staking op woensdag 6 november voor het basis-, speciaal en voortgezet onderwijs. De vakbonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een fatsoenlijk salaris en voldoende collega’s.

Staking op onze school

De leraren op onze school zijn van plan om op 6 november allemaal te gaan staken. Dat betekent dat de school geheel gesloten blijft en dat uw kind(eren) niet naar school kan(kunnen).  Indien u problemen hebt met het organiseren van opvang voor uw kind/kinderen, dan kunt u contact opnemen met onze kindpartner MIK.

Wij verwachten u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, kunt u bij mij terecht.

Vriendelijke groet,
namens het team,
Marcel Janssen


download

Aanstaande woensdag start de kinderboekenweek. Morgen, woensdag 2 oktober, starten ook op school met de kinderboekenweek. Alle groepen starten met activiteiten die te maken hebben met de kinderboekenweek. Neem ook eens een kijkje in de groepen 1 en 2, die al mooie dingen hebben geknutseld die met het thema te maken hebben. Hou de website in de gaten, er volgt zeker meer leuk nieuws!!

 

Hallo allemaal,

In groep 2A hebben we de eerste weken van het nieuwe schooljaar al hard gewerkt! We hebben geleerd over spiegelen, schaduwen en de letter ‘k’ van klas was opgegeten door de letterdraak.
Nu zijn we aan ons officiële thema begonnen: wij zijn astronauten. Nieuwsgrierig geworden? Kijk snel bij groep 2A of klik hier.

Groetjes, groep 2A

 foto bliepbliep

11 juli 2019

Onze school is gezond

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat gezonde voeding. Hiervoor zetten we de volgende activiteiten in sporten en voorlichting gezonde voeding.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

 17 juni 2019

Het zit erop.... schooljaar 2018 - 2019 is voorbij. We kunnen terugblikken op een mooi schooljaar, vol bijzondere momenten. Natuurlijk het afscheid van groep 8, door middel van de musical en schoolkamp. Maar, ook afscheid van de juf of meester van het afgelopen schooljaar. Op naar een nieuwe groep, of juist nieuw op onze school. En voor groep 8 geldt: op naar een nieuw avontuur! Wij wensen alle leerlingen van groep 8 veel succes op hun nieuwe school! Alle leerlingen en hun ouders wensen wij een hele fijne vakantie en tot het nieuwe schooljaar op maandag 19 augustus 2019. Dan start weer een nieuw schooljaar! Fijne vakantie!

(Afscheid van groep 8 door een erehaag van alle leerlingen)

 afscheid1  afscheid2

 10 juni 2019

Het praktisch verkeersexamen 2019 is achter de rug. Een grote opluchting voor iedereen, zeker voor de leerlingen die de route hebben moeten rijden. Over het algemeen kan gezegd worden, dat het examen goed is verlopen. Bijna alle leerlingen hebben het verkeersdiploma gehaald en weten dus nu hoe ze veilig op de fiets door het verkeer moeten. Hopelijk kijken andere weggebruikers nu net zo goed uit, als onze leerlingen. Helaas zijn er drie leerlingen die onvoldoende hebben laten zien, dat ze veilig, zelfstandig door het verkeer kunnen. Deze leerlingen fietsen begin komend schooljaar samen met een medewerkster van Veilig Verkeer Nederland de route opnieuw. Dan wordt bekeken of ze alsnog het examen hebben gehaald, maar daar gaan we wel  van uit.... Aan alle leerlingen die inmiddels het verkeersdiploma op zak hebben: een dikke proficiat!! Ook dank aan alle ouders, collega's, vrijwilligers van VVN en mevrouw Keijmis die zich hebben ingezet om dit examen mogelijk te maken. 

verkeersexamen

23 mei 2019

Vandaag heeft Li Lefebure een bezoek gebracht aan onze school. Li vertelde over haar ontmoeting met Jane Goodall, een mevrouw van 85 jaar die al meer dan 20 jaar met apen werkt. Li heeft hierover een boek geschreven: "Een vreemde aap". Li maakt niet alleen leuke boeken, maar maakt ook kans op een prijs. Je kunt mee stemmen op: https://www.kinderjury.nl/over-de-kinderjury/. Stemmen dus!

Het bezoek van Li krijgt wel een vervolg op school. De leerlingen gaan creatief schrijven onder leiding van Li. Ook hier kijken we als school naar uit. 

 Een vreemde aap interview header  Li
 25 maart 2019

In de groep 1 en 2 leeft het thema jungle op een hele leuke manier vorm gegeven. Zowel op de gangen als in de lokalen ziet er erg levendig uit. Het thema leeft erg bij de kinderen en de kinderen weten er al veel van. Er zijn zelfs kinderen (uit groep 1) die al woorden als 'leeuw' kunnen schrijven.... Erg mooi om allemaal te zien!

 IMG 20190320 WA0001  IMG 20190320 WA0002  IMG 20190320 WA0003
 IMG 20190320 WA0004  IMG 20190320 WA0005  IMG 20190320 WA0006
 18 maart 2019

De carnaval op school is een ware happing geweest, waarbij er tal van mooie, verklede leerlingen te zien waren. De foto's van de carnaval zijn opgenomen in het fotoalbum van deze website. Ze zijn gemaakt door Femke Dekker, waarvoor heel veel dank! Mocht u ook nog foto's hebben van de carnaval, kunt u deze sturen naar meester Noël: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2019 03 BS Sint Pieter Carnaval FDekker 51

 20 februari 2019

Wellicht heeft u het al gezien, of gaat u binnenkort ons eigen, nieuw logo zien! Het logo is ontworpen door Fabienne Lodewick voor onze eigen CV de Spierkes Poor. Fabienne, namens iedereen: het ziet er onwijs leuk uit en heel veel dank daarvoor!!

CV

 20 februari 2019

Vendaog is de Raod vaan Ellef geïnstalleerd en höbbe zie de Prins, Prinses en Opper oetgeroope. Ut is gewoore: Prins Tjalle, Prinses Jolie en Opper Thijs. Zie zalle us veurgoon in de zjwoer daog vaan de Mestreechter vastelaovend. Wat zie geproclameert höbbe, kint geer heij oonder leze. Veer winse de Raod vaan Ellef, Prins Tjalle, Prinses Jolie en Opper Thijs unne sjoene vastelaovendstied tôw! (Ut foto-album volg later...)

prins

Proclamatie Vasteloavend 2019 1

 21 januari 2019

Maastricht, 21 januari 2019

Basisschool St. Pieter ontvangt predicaat Excellente School

Vanochtend hebben Mariet Thalens, jurylid po Excellente Scholen en Christa Somers, directeur BS. De Lindegaerd het predicaat Excellente School 2018 uitgereikt aan directeur Marcel Janssen van BS. St. Pieter. Het is de tweede keer dat de school dit predicaat ontvangt. Het excellentieprofiel is zorgvuldig beoordeeld door een onafhankelijke jury middels dossieronderzoek, een dialoog en uitgebreid bezoek aan de school.

Brede ontwikkeling
Basisschool St. Pieter excelleert op het profiel: Brede ontwikkeling bij kinderen.

Excellente school
De toekenning van het predicaat Excellente School betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel.

MosaLira 
MosaLira, stichting voor leren, onderwijs en opvoeding is opgericht in 2003 en gevestigd te Maastricht. MosaLira wordt gevormd door 16 scholen voor basisonderwijs, een school voor speciaal basisonderwijs, drie voorzieningen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en de primary school van hetUnited World College Maastricht. Op onze scholen werken circa 650 personeelsleden voor ruim 5.000 leerlingen. MosaLira biedt een veilige uitdagende leeromgeving waarin kinderen zich ontwikkelen tot verantwoordelijke en succesvolle medeburgers.

__________________________________________________________________________________

Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Bibi van de Wouw; communicatie adviseur MosaLira | 06-41787988 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 20190121 1Y1A2864 LaurensBouvrie  20190121 1Y1A2944 LaurensBouvrie

 18 december 2019

BS ST Pieter ontvangt uit handen van wethouder Bert Jongen het predicaat veilige school. (Lees verder onder de foto's.)

 IMG 0956  IMG 0958  IMG 0957

 Afgelopen maandag (d.d. 17 december) heeft Wethouder Bert Jongen in het stadhuis het certificaat ‘Veilige en Gezonde School’ overhandigd aan de directeuren van het Mozaïek, de Geluksvogel en St. Pieter, respectievelijk aan Ben, Anouk en Marcel. Het certificaat is een bewijs dat schoolveiligheid structureel deel uitmaakt van het schoolbeleid. En dat alle betrokkenen binnen en buiten de school samenwerken aan een veilig en gezond klimaat op school. Zoals in een nog te publiceren persbericht door Ben verwoord: “Door een betere samenwerking, is er meer onderlinge kennis over zaken die spelen en zijn de lijnen korter. Voorheen liep het contact met de wijkagent traag, maar als er nu iets is, wordt er meteen actie ondernomen.” Het certificaat behaal je niet zomaar, daar is een intensief traject aan vooraf gegaan. Het is niet alleen een kwestie van protocollen vastleggen op papier, maar deze ook goed doornemen met het team, zodat de medewerkers ernaar handelen. De scholen hebben begeleiding gekregen van bureau Halt bij het traject en de audit is uitgevoerd door een externe specialist Bureau Credo.
Wij feliciteren Anouk, Ben, Marcel én hun teams met het behalen van dit mooie resultaat!!

 04-12-2019

Op 29 november vond bij ons op school de voorronde plaats voor de Nationale Voorleeswedstrijd.
In een volle speelzaal, met als publiek de hoogste groepen en als jury de kinderen van de leerlingenraad, meester Marcel, een moeder en juf Vera de Kok, moesten de vier kandidaten Wieke, Matthijs, Alba en Felipa hun zenuwen zien te bedwingen.
Op de grote stoel, die al klaarstond voor Sinterklaas lazen ze, met meer dan honderd ogen op hen gericht, een fragment voor uit hun lievelingsboek. Daarbij moesten ze op heel veel dingen letten: stemgebruik, intonatie, aankijken en enthousiasmeren van het publiek, leestempo, spanning en nog veel meer. Vier kanjers, die hun kunnen hebben laten zien. Goed gedaan! Als topper kwam Felipa uit de bus. Zij mag door naar de volgende ronde in Centre Céramique. Gefeliciteerd Felipa en veel succes! Ga ervoor!

vlw

 27-11-2018

Gisterenmorgen kregen veel kinderen behoorlijke schrik, toen ze het klaslokaal zagen! Het was... een grote bende! De Rommelpiet is in de klassen geweest en wel bij alle groepen! Gelukkig hebben de leerlingen alles goed opgeruimd en hopelijk komt de Rommelpiet niet meer....

20181123 160919 resized 20181123 161455 resized
20181123 161620 resized 20181123 161416 resized

26-11-2018

De groepen 7 en 8 hebben deelgenomen aan het dode hoekproject. De groepen kregen eerst een stukje theorie in de klas, om te zien hoe de vrachtwagenchauffeur de weg ziet. Of beter gezegd, wat hij juist niet ziet. Daarna zijn de leerlingen in kleine groepjes naar de vrachtauto gelopen en hebben ze om beurten achter het stuur gezeten om zelf te ervaren wat je ziet en wat je niet ziet. Deze bewustwording is erg belangrijk doordat de kinderen zelf ervaren wat de chauffeur wel en niet ziet. Hopelijk maakt ze dit een bewustere fietser als ze deelnemen aan het verkeer. Het is een geweldig project van Veilig Verkeer Nederland. De kinderen zijn een belangrijke ervaring rijker!

dhp

16-09-2018

Dit thema speelt bij de groepen 1 en 2... Hieronder een klein kijkje in de gezonde wereld op school en het restaurant...

 IMG 2585  IMG 2598
Meer zien? Kijk bij de groepen 1 en 2.  

 

 19-10-2018

Op dit moment zijn bij alle groepen de groepsfoto's toegevoegd. U kunt de foto's zelf downloaden. Kijk bij 'groepen' in het menu, en klik op de zwarte balk. Dan komt u terecht op de pagina van uw kind. Deze klassenfoto's worden niet via school afgedrukt of geprint.

collage

 09-09-2018

Vandaag was de laatste schooldag voor alle groepen, maar in het bijzonder voor groep 8. Altijd een bijzonder moment als een groep jonge mensen onze school verlaat. Ze vliegen uit naar het middelbaar onderwijs en werken verder aan hun toekomst. Een toekomst waarvan wij hopen dat het heel mooi, bijzonder en inspirerend zal worden. Alle leerlingen van groep 8 zijn uitgezwaaid door alle leerlingen van de school. En dan is het zover... vakantie! Het zit erop. We kunnen samen terugkijken op een heel mooi schooljaar. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe en geniet lekker van de zomer. Maandag 20 augustus starten we weer om 08.45 uur. Maar nu eerst... vakantie!

lsd

 27-06-2018

Beste ouders,

We zien steeds vaker honden op het schoolplein. Het is echter niet toegestaan om met de honden op het schoolplein te komen. We rekenen op begrip hiervoor.verboden voor honden

27-02-2018

Deze periode start weer in alle groepen, het groepsdoorbrekend onderwijs. Vandaag zijn de groepen 3 tot en met 5 gestart, de groepen 1 - en de groepen 6 - 8 starten deze week (donderdag). Er worden diverse vakken aangeboden, waaronder: muziek, creativiteit, dans, koken, ICt enzovoorts. Doel is dat leerlingen op deze vakgebieden zich verder kunnen verdiepen. Na iedere periode kiezen de leerlingen een ander vakgebied zodat alle vakgebieden aan bod komen. Vandaag gestart in de groepen 3 - 5, deze week de andere groep
Hieronder een leerling bezig bij ICT: het maken van een tekening op de laptop om muisvaardigheden en de fijne motoriek te oefenen.

GDO

20-02-2018

Prins Rolam d'n Ierste  en  Prins Funs d'n Ierste

Veer zien es sjaol netuurlik biezuunder gruuts tot veer de kinder vaan twie Prinse op us sjaol höbbe. Prins Rolam d'n Ierste, prins vaan groet Mestreech, papa vaan Lucie (gróp 3A), Sarah (gróp 3B) en Vic (kump in gróp 1B) winse veer netuurlik unne dikke perficia tôw! Mèh ouch Prins Funs d'n Ierste, prins vaan St. Pieter, papa vaan Emi (gróp 2) en Lune (gróp 1A) winse veer unne dikke perficia! Dat zal zeker unne super sjieke vastelaovend weure, op sjaol, op St. Pieter en in Mestreech. Veer zien gruuts tot geer us veur gaot in de bónte störrem vaan de Mestreechter vastelaovend! Vastelaovend same!

 Rolam 1

                Prins Rolam d'n Ierste (Tempeleers)

         

                 Prins Funs d'n Ierste (Mosasaurussen)

prins Funs

 

 18-02-2018

Hierbij de informatie rondom carnaval. Dit jaar gaat het anders dan voorgaande jaren. We lopen een nieuwe route die zal eindigen op de school weer terug, aangezien we het carnavalsfeest dit jaar op school zelf vieren. De carnavalsoptocht start om 11.11u. In de bijlage vindt u de route.

Voor de kleuters zal dit in de speelzaal zijn en voor de groepen 3 t/m 8 in de gymzaal. De dag start om 08.30u en zal eindigen om 13.30u. U bent vanaf 13.00u welkom. Zoals voorgaande jaren moeten de kinderen weer worden uitgecheckt om 13.30u. 
Om ervoor te zorgen dat ook dit jaar het feest weer een groot succes wordt, hebben we u hulp nodig. Het betreft 2 dagen: - woensdag 24/01 vanaf 09.00u school versieren - vrijdag 9/02 opbouw en afbreken van de gymzaal en het verloop van de dagHulp graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op 1 februari om 15.00u zal de nieuwe prins, prinses, opper prins en raad van elf uitgeroepen worden. U bent van harte welkom op de speelplaats boven vanaf 15.00u.

Nogmaals vragen wij de aandacht voor de Zaate Herremenie. Hiervoor hebben wij nog muzikanten nodig. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

12-01-2018

Aanstaande donderdag vindt onze jaarlijkse Kerstviering plaats. We verzamelen op school rond 16.30 uur en rond 17.00 uur lopen we richting de kerk (St. Pieter, beneden). Dan houden we een korte Kerstviering met alle groepen. Kinderen mogen hun wensen in de kerstboom hangen en er worden liedjes gezongen. Het is geen Kerstmis, maar meer een viering. Na afloop is er nog iets lekkers te drinken op het kerkplein. Hoewel het een andere opzet is dan voorgaande jaren, hopen wij dat iedereen komt en geniet van deze viering in de aanloop na Kerstmis. In de bijlage hier beneden vindt u nog alle info over de avond. Wij wensen iedereen een fijne Kerstviering toe. Meer informatie? Zie:  Kerstinfo.pdf

kerstboom

 

12-11-2017

In groep 5 zijn ze bezig geweest met de kinderboeken. Buiten dat ze mooie knutselwerken hebben gemaakt, hebben de leerlingen ook enge dingen geschreven. Meer zien? Klik gruwelijk eng.

 

10-11-2017

Kind en verkeer.
Zeker overdag doen kinderen nooit uit zichzelf het fietslicht aan. Ze zien toch nog genoeg? Ze beseffen niet dat door anderen gezien worden veel belangrijker is. Maak met je kind daarom de afspraak dat hij/zij het fietslicht in ieder geval aandoet als:
· de straatverlichting aangaat;
· andere fietsers het licht aanhebben;
· de etalageverlichting gaat branden.
Zeker, nu de dagen korter worden en het eerder donker is. Opvallen door het licht aan te doen is zeker het devies. Ook tijdens regenval is het verstandig als de kinderen op de fiets het licht aan doen. Opvallende regenkleding is erg belangrijk, zodat de kinderen goed gezien worden. Als kinderen meerijden in de auto, kun je hen er op wijzen hoe slecht een fietser zonder licht te zien is. Doe dat regelmatig en het liefst in het donker ’s avonds en bij slecht zicht overdag. Als ouder kunt hier een belangrijke (en veilige) bijdrage aan leveren door regelmatig de fietsverlichting van de fiets van uw kind te controleren. Een goed werkende fietsverlichting is ook nodig op het verkeersexamen van groep 7. Daarbuiten is het een wettelijke verplichting. Maar het allerbelangrijkst, is natuurlijk de veiligheid van uw kind!

Valop

 

 

 

 

02-11-2017

Stichting Tussen de Middag is gespecialiseerd in het organiseren van het overblijven in het basisonderwijs. Stichting Tussen de Middag is opgericht in 2014 en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner voor een aantal basisscholen in regio Zuid-Limburg. Nieuws over de TSO / overblijven vindt u bij schoolinfo en scrol daarna naar beneden naar: TSO / overblijven. Hier vindt u onder andere het inschrijfformulier etc. Of klik hier.

 

27-10-2017

Er komen wel een vragen over de aan te schaffen schoolspullen. U vindt deze info bij: schoolinfo en daar verder kijken bij schoolkalender. Hier vindt u ook het infodeel van de kalender, waar o.a. alle vakanties en vrije dagen staan. Klik  hier voor de schoolspullen.

schoolspullen

 

 

 27-10-2017

Op woensdag 27 september zijn we met groep 3 naar de appelgaard geweest om daar appels te plukken. Wat hebben we een plezier gehad met het rapen, uit de boom schudden en verzamelen in kisten van de appels. Meer lezen? Kijk bij groep 3A of groep 3B.

IMG 20170929 WA0013

 

11-10-2017

Op dit moment zijn we druk bezig om voor iedere groep een eigen instagram account te maken. Hierdoor krijgt u een idee en een leuke inkijk wat er zoal in de groep gebeurd. Natuurlijk is de privecy erg belangrijk. Geef daarom door aan de leerling van uw leerkracht, als uw kind niet op instagram mag. Hoe vindt u de groep op instagram? Iedere groep begint met: sint_pieter en dan gevolgd door het groepsnummer, bijvoorbeeld sint_pieter 8 (= groep 8). Wij wensen u veel kijkplezier!

insta

 

 

PO 05-10-2017

 Via de media hebt u waarschijnlijk al vernomen dat leerkrachten in het basisonderwijs op 5 oktober 2017 gaan staken. MosaLira steunt deze staking, samen met de andere grote   schoolbesturen van Zuid-Limburg. Door de staking zijn alle scholen van MosaLira op   donderdag 5 oktober 2017 gesloten. U kunt uw kind(eren) deze dag dus niet naar school   brengen en u zult zelf voor opvang moeten zorgen. De onderwijsinspectie controleert of er   aan de minimale onderwijstijden is voldaan. Deze stakingsdag zal in dit opzicht niet tot   problemen leiden. Waarom staken de leerkrachten? Door de relatief lage salarissen in het   basisonderwijs kiezen te weinig jonge mensen voor een opleiding als leerkracht of verlaten mensen de sector voor een andere baan. Op termijn dreigt hierdoor een tekort aan leerkrachten te ontstaan en daarmee komt de kwaliteit van het onderwijs onder druk te staan. Ook vinden wij dat leerkrachten in het primair onderwijs recht hebben op hetzelfde salaris als hun collega’s in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Onze leerkrachten gaan dus staken voor een eerlijker salaris. We hopen op uw begrip en medewerking.

 

05-10-2017

Onze nieuwsbrief "Ut Pieterke" vindt u op onze website bij: schoolinfo. Even naar beneden scrollen, en het mapje: nieuwsbrieven openen. "Ut Pieterke"verschijnt zeer regelmatig en bevat veel informatie. Het is goed om op de hoogte te blijven van wat er op school gebeurd. Bezoek daarom zeker dit gedeelte van onze website! (klik op: http://www.pieter-bs.nl/index.php/schoolinfo/96-nieuwsbrieven)

 

01-10-2017

Onlangs, is op TV Maastricht een item geweest over het St. Pieter schoollied. U kunt dit item terug zien via TV Maastricht, programma: Vitrien, aflevering 35, 2017. U kunt dit ook doen deze link: http://www.rtvmaastricht.nl/tv/vitrien/73615266

 

s6
28-09-2017
Afgelopen maandag hebben we samen met alle leerlingen van onze school, dit schooljaar geopend. Dit gebeurde op de kleine speelplaats, door het hijsen van de vlag. Daarna hebben we samen met alle leerlingen ons eigen St. Pieter schoollied gezongen. Dat klonk geweldig!! We hopen dat het voor iedereen een super, mooi, inspirerend en geweldig schooljaar wordt!!

s1 s3
s4 s2
s7 s5

 

17-09-2017

Indien u bij het 'tabblad groepen' kijkt, ziet u een foto van de groep van uw kind(eren). Indien u klikt op de naam van de groep, dan kunt u bij de informatie van de groep. De leerkrachten van de betreffende groepen zullen geregeld stukjes (met en zonder foto) plaatsen. Mocht uw kind niet op de foto mogen, gelieve dit door te geven aan de leerkracht. Daarnaast hebben bijna alle groepen instagram. Daar kunt u natuurlijk ook eens een kijkje nemen. 

 

14-09-2017

Er is een einde gekomen aan het schooljaar. Met de musical van groep 8 namen we afscheid van kinderen die onze school verlaten en naar de middelbare school gaan. Voor hun komt een einde aan basisschool St. Pieter en start een nieuw avontuur. Wij wensen deze kinderen veel succes toe op hun nieuwe school. Tevens nemen we afscheid van een collega, juf Sittah. Deze juf was erg betrokken bij groep 6 en onze school. We wensen juf Sittah veel succes oo haar nieuwe school! We nemen afscheid van een schooljaar, met alles wat daarbij hoort. Het geluid van de kinderen in de gang verstomd, het wordt stil op school... Maar, we verwelkomen ook nieuwe kinderen in groepen 1 en in andere groepen. Welkom ook een juf Vera de Kok, die als nieuwe leerkracht start op onze school. We kijken uit naar het nieuwe schooljaar! Maar eerst wensen we iedereen een hele fijne vakantie en veel plezier toe! Op maandag 28 augustus om 8.45 uur starten we weer en zien dan iedereen op school! Fijne vakantie! musical

 

11-09-2017

Vanavond is er in Kumulus (Herbenusstraat) een voorstelling van de groepen 4 en 5 voor de ouders van groep 4 en groep 5. Tevens is er een informatieavond. Om 18.15 uur voor de groepen 4 en 5. Om 20.30 voor de groepen 1 tot en met 3. En tenslotte om 20.30 uur voor de groepen 6 tot en met 8. Wij hopen u daar te mogen begroeten. (Foto: repetitie voor de voorstelling.)

voorstelling

9 juni 2017

Ondanks de warme temperatuur, wordt er op een creatieve manier gewerkt bij Toon Je Talent aan de talenten van kinderen. Zowel op het gebied van toneel, dans, muziek als creatieve vorming. De kinderen zijn verdiepend bezig op een van de gebieden die ze samen met de docenten van Toon Je Talent gekozen hebben. (In het foto-album een kleine impressie).

IMG 1472

 

3 juni 2017

Vandaag en donderdag hebben de groepen een afsluitende STEM-les in de Mergelhoof. Hier konden een aantal dingen geleerd worden, zoals: condenseren en water maken, vuur maken, soep en touw maken, waskaarsen maken en leren omgaan met een zakmes. Uiteraard alles onder deskundige begeleiding. John (van het CNME) heeft deze afsluitende les gegeven in het kader van STEM. Het was een zeer leerzame les.

IMG 1445

 MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling