Archief 'laatste nieuws'

Hieronder vindt u de eerder geprubliceerde artikelen op de 'home' onder 'laatste nieuws'. De jongste artikelen worden steeds boven aan geplaatst.

16-09-2018

Dit thema speelt bij de groepen 1 en 2... Hieronder een klein kijkje in de gezonde wereld op school en het restaurant...

 IMG 2585  IMG 2598
Meer zien? Kijk bij de groepen 1 en 2.  

 

 19-10-2018

Op dit moment zijn bij alle groepen de groepsfoto's toegevoegd. U kunt de foto's zelf downloaden. Kijk bij 'groepen' in het menu, en klik op de zwarte balk. Dan komt u terecht op de pagina van uw kind. Deze klassenfoto's worden niet via school afgedrukt of geprint.

collage

 09-09-2018

Vandaag was de laatste schooldag voor alle groepen, maar in het bijzonder voor groep 8. Altijd een bijzonder moment als een groep jonge mensen onze school verlaat. Ze vliegen uit naar het middelbaar onderwijs en werken verder aan hun toekomst. Een toekomst waarvan wij hopen dat het heel mooi, bijzonder en inspirerend zal worden. Alle leerlingen van groep 8 zijn uitgezwaaid door alle leerlingen van de school. En dan is het zover... vakantie! Het zit erop. We kunnen samen terugkijken op een heel mooi schooljaar. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe en geniet lekker van de zomer. Maandag 20 augustus starten we weer om 08.45 uur. Maar nu eerst... vakantie!

lsd

 27-06-2018

Beste ouders,

We zien steeds vaker honden op het schoolplein. Het is echter niet toegestaan om met de honden op het schoolplein te komen. We rekenen op begrip hiervoor.verboden voor honden

27-02-2018

Deze periode start weer in alle groepen, het groepsdoorbrekend onderwijs. Vandaag zijn de groepen 3 tot en met 5 gestart, de groepen 1 - en de groepen 6 - 8 starten deze week (donderdag). Er worden diverse vakken aangeboden, waaronder: muziek, creativiteit, dans, koken, ICt enzovoorts. Doel is dat leerlingen op deze vakgebieden zich verder kunnen verdiepen. Na iedere periode kiezen de leerlingen een ander vakgebied zodat alle vakgebieden aan bod komen. Vandaag gestart in de groepen 3 - 5, deze week de andere groep
Hieronder een leerling bezig bij ICT: het maken van een tekening op de laptop om muisvaardigheden en de fijne motoriek te oefenen.

GDO

20-02-2018

Prins Rolam d'n Ierste  en  Prins Funs d'n Ierste

Veer zien es sjaol netuurlik biezuunder gruuts tot veer de kinder vaan twie Prinse op us sjaol höbbe. Prins Rolam d'n Ierste, prins vaan groet Mestreech, papa vaan Lucie (gróp 3A), Sarah (gróp 3B) en Vic (kump in gróp 1B) winse veer netuurlik unne dikke perficia tôw! Mèh ouch Prins Funs d'n Ierste, prins vaan St. Pieter, papa vaan Emi (gróp 2) en Lune (gróp 1A) winse veer unne dikke perficia! Dat zal zeker unne super sjieke vastelaovend weure, op sjaol, op St. Pieter en in Mestreech. Veer zien gruuts tot geer us veur gaot in de bónte störrem vaan de Mestreechter vastelaovend! Vastelaovend same!

 Rolam 1

                Prins Rolam d'n Ierste (Tempeleers)

         

                 Prins Funs d'n Ierste (Mosasaurussen)

prins Funs

 

 18-02-2018

Hierbij de informatie rondom carnaval. Dit jaar gaat het anders dan voorgaande jaren. We lopen een nieuwe route die zal eindigen op de school weer terug, aangezien we het carnavalsfeest dit jaar op school zelf vieren. De carnavalsoptocht start om 11.11u. In de bijlage vindt u de route.

Voor de kleuters zal dit in de speelzaal zijn en voor de groepen 3 t/m 8 in de gymzaal. De dag start om 08.30u en zal eindigen om 13.30u. U bent vanaf 13.00u welkom. Zoals voorgaande jaren moeten de kinderen weer worden uitgecheckt om 13.30u. 
Om ervoor te zorgen dat ook dit jaar het feest weer een groot succes wordt, hebben we u hulp nodig. Het betreft 2 dagen: - woensdag 24/01 vanaf 09.00u school versieren - vrijdag 9/02 opbouw en afbreken van de gymzaal en het verloop van de dagHulp graag aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op 1 februari om 15.00u zal de nieuwe prins, prinses, opper prins en raad van elf uitgeroepen worden. U bent van harte welkom op de speelplaats boven vanaf 15.00u.

Nogmaals vragen wij de aandacht voor de Zaate Herremenie. Hiervoor hebben wij nog muzikanten nodig. Aanmelden kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

12-01-2018

Aanstaande donderdag vindt onze jaarlijkse Kerstviering plaats. We verzamelen op school rond 16.30 uur en rond 17.00 uur lopen we richting de kerk (St. Pieter, beneden). Dan houden we een korte Kerstviering met alle groepen. Kinderen mogen hun wensen in de kerstboom hangen en er worden liedjes gezongen. Het is geen Kerstmis, maar meer een viering. Na afloop is er nog iets lekkers te drinken op het kerkplein. Hoewel het een andere opzet is dan voorgaande jaren, hopen wij dat iedereen komt en geniet van deze viering in de aanloop na Kerstmis. In de bijlage hier beneden vindt u nog alle info over de avond. Wij wensen iedereen een fijne Kerstviering toe. Meer informatie? Zie:  Kerstinfo.pdf

kerstboom

 

12-11-2017

In groep 5 zijn ze bezig geweest met de kinderboeken. Buiten dat ze mooie knutselwerken hebben gemaakt, hebben de leerlingen ook enge dingen geschreven. Meer zien? Klik gruwelijk eng.

 

10-11-2017

Kind en verkeer.
Zeker overdag doen kinderen nooit uit zichzelf het fietslicht aan. Ze zien toch nog genoeg? Ze beseffen niet dat door anderen gezien worden veel belangrijker is. Maak met je kind daarom de afspraak dat hij/zij het fietslicht in ieder geval aandoet als:
· de straatverlichting aangaat;
· andere fietsers het licht aanhebben;
· de etalageverlichting gaat branden.
Zeker, nu de dagen korter worden en het eerder donker is. Opvallen door het licht aan te doen is zeker het devies. Ook tijdens regenval is het verstandig als de kinderen op de fiets het licht aan doen. Opvallende regenkleding is erg belangrijk, zodat de kinderen goed gezien worden. Als kinderen meerijden in de auto, kun je hen er op wijzen hoe slecht een fietser zonder licht te zien is. Doe dat regelmatig en het liefst in het donker ’s avonds en bij slecht zicht overdag. Als ouder kunt hier een belangrijke (en veilige) bijdrage aan leveren door regelmatig de fietsverlichting van de fiets van uw kind te controleren. Een goed werkende fietsverlichting is ook nodig op het verkeersexamen van groep 7. Daarbuiten is het een wettelijke verplichting. Maar het allerbelangrijkst, is natuurlijk de veiligheid van uw kind!

Valop

 

 

 

 

02-11-2017

Stichting Tussen de Middag is gespecialiseerd in het organiseren van het overblijven in het basisonderwijs. Stichting Tussen de Middag is opgericht in 2014 en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner voor een aantal basisscholen in regio Zuid-Limburg. Nieuws over de TSO / overblijven vindt u bij schoolinfo en scrol daarna naar beneden naar: TSO / overblijven. Hier vindt u onder andere het inschrijfformulier etc. Of klik hier.

 

27-10-2017

Er komen wel een vragen over de aan te schaffen schoolspullen. U vindt deze info bij: schoolinfo en daar verder kijken bij schoolkalender. Hier vindt u ook het infodeel van de kalender, waar o.a. alle vakanties en vrije dagen staan. Klik  hier voor de schoolspullen.

schoolspullen

 

 

 27-10-2017

Op woensdag 27 september zijn we met groep 3 naar de appelgaard geweest om daar appels te plukken. Wat hebben we een plezier gehad met het rapen, uit de boom schudden en verzamelen in kisten van de appels. Meer lezen? Kijk bij groep 3A of groep 3B.

IMG 20170929 WA0013

 

11-10-2017

Op dit moment zijn we druk bezig om voor iedere groep een eigen instagram account te maken. Hierdoor krijgt u een idee en een leuke inkijk wat er zoal in de groep gebeurd. Natuurlijk is de privecy erg belangrijk. Geef daarom door aan de leerling van uw leerkracht, als uw kind niet op instagram mag. Hoe vindt u de groep op instagram? Iedere groep begint met: sint_pieter en dan gevolgd door het groepsnummer, bijvoorbeeld sint_pieter 8 (= groep 8). Wij wensen u veel kijkplezier!

insta

 

 

PO 05-10-2017

 Via de media hebt u waarschijnlijk al vernomen dat leerkrachten in het basisonderwijs op 5 oktober 2017 gaan staken. MosaLira steunt deze staking, samen met de andere grote   schoolbesturen van Zuid-Limburg. Door de staking zijn alle scholen van MosaLira op   donderdag 5 oktober 2017 gesloten. U kunt uw kind(eren) deze dag dus niet naar school   brengen en u zult zelf voor opvang moeten zorgen. De onderwijsinspectie controleert of er   aan de minimale onderwijstijden is voldaan. Deze stakingsdag zal in dit opzicht niet tot   problemen leiden. Waarom staken de leerkrachten? Door de relatief lage salarissen in het   basisonderwijs kiezen te weinig jonge mensen voor een opleiding als leerkracht of verlaten mensen de sector voor een andere baan. Op termijn dreigt hierdoor een tekort aan leerkrachten te ontstaan en daarmee komt de kwaliteit van het onderwijs onder druk te staan. Ook vinden wij dat leerkrachten in het primair onderwijs recht hebben op hetzelfde salaris als hun collega’s in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Onze leerkrachten gaan dus staken voor een eerlijker salaris. We hopen op uw begrip en medewerking.

 

05-10-2017

Onze nieuwsbrief "Ut Pieterke" vindt u op onze website bij: schoolinfo. Even naar beneden scrollen, en het mapje: nieuwsbrieven openen. "Ut Pieterke"verschijnt zeer regelmatig en bevat veel informatie. Het is goed om op de hoogte te blijven van wat er op school gebeurd. Bezoek daarom zeker dit gedeelte van onze website! (klik op: http://www.pieter-bs.nl/index.php/schoolinfo/96-nieuwsbrieven)

 

01-10-2017

Onlangs, is op TV Maastricht een item geweest over het St. Pieter schoollied. U kunt dit item terug zien via TV Maastricht, programma: Vitrien, aflevering 35, 2017. U kunt dit ook doen deze link: http://www.rtvmaastricht.nl/tv/vitrien/73615266

 

s6
28-09-2017
Afgelopen maandag hebben we samen met alle leerlingen van onze school, dit schooljaar geopend. Dit gebeurde op de kleine speelplaats, door het hijsen van de vlag. Daarna hebben we samen met alle leerlingen ons eigen St. Pieter schoollied gezongen. Dat klonk geweldig!! We hopen dat het voor iedereen een super, mooi, inspirerend en geweldig schooljaar wordt!!

s1 s3
s4 s2
s7 s5

 

17-09-2017

Indien u bij het 'tabblad groepen' kijkt, ziet u een foto van de groep van uw kind(eren). Indien u klikt op de naam van de groep, dan kunt u bij de informatie van de groep. De leerkrachten van de betreffende groepen zullen geregeld stukjes (met en zonder foto) plaatsen. Mocht uw kind niet op de foto mogen, gelieve dit door te geven aan de leerkracht. Daarnaast hebben bijna alle groepen instagram. Daar kunt u natuurlijk ook eens een kijkje nemen. 

 

14-09-2017

Er is een einde gekomen aan het schooljaar. Met de musical van groep 8 namen we afscheid van kinderen die onze school verlaten en naar de middelbare school gaan. Voor hun komt een einde aan basisschool St. Pieter en start een nieuw avontuur. Wij wensen deze kinderen veel succes toe op hun nieuwe school. Tevens nemen we afscheid van een collega, juf Sittah. Deze juf was erg betrokken bij groep 6 en onze school. We wensen juf Sittah veel succes oo haar nieuwe school! We nemen afscheid van een schooljaar, met alles wat daarbij hoort. Het geluid van de kinderen in de gang verstomd, het wordt stil op school... Maar, we verwelkomen ook nieuwe kinderen in groepen 1 en in andere groepen. Welkom ook een juf Vera de Kok, die als nieuwe leerkracht start op onze school. We kijken uit naar het nieuwe schooljaar! Maar eerst wensen we iedereen een hele fijne vakantie en veel plezier toe! Op maandag 28 augustus om 8.45 uur starten we weer en zien dan iedereen op school! Fijne vakantie! musical

 

11-09-2017

Vanavond is er in Kumulus (Herbenusstraat) een voorstelling van de groepen 4 en 5 voor de ouders van groep 4 en groep 5. Tevens is er een informatieavond. Om 18.15 uur voor de groepen 4 en 5. Om 20.30 voor de groepen 1 tot en met 3. En tenslotte om 20.30 uur voor de groepen 6 tot en met 8. Wij hopen u daar te mogen begroeten. (Foto: repetitie voor de voorstelling.)

voorstelling

9 juni 2017

Ondanks de warme temperatuur, wordt er op een creatieve manier gewerkt bij Toon Je Talent aan de talenten van kinderen. Zowel op het gebied van toneel, dans, muziek als creatieve vorming. De kinderen zijn verdiepend bezig op een van de gebieden die ze samen met de docenten van Toon Je Talent gekozen hebben. (In het foto-album een kleine impressie).

IMG 1472

 

3 juni 2017

Vandaag en donderdag hebben de groepen een afsluitende STEM-les in de Mergelhoof. Hier konden een aantal dingen geleerd worden, zoals: condenseren en water maken, vuur maken, soep en touw maken, waskaarsen maken en leren omgaan met een zakmes. Uiteraard alles onder deskundige begeleiding. John (van het CNME) heeft deze afsluitende les gegeven in het kader van STEM. Het was een zeer leerzame les.

IMG 1445

 MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling