Overblijven / TSO

Hier vindt u alle INFO over de TSO

Overblijven / TSO

TDM team 2018

V.l.n.r. staand: Carla - Nancy - Fatima - Marij - Rudy - Margo - Ingeborg - Katelijn - Nicole / zittend: Claudia
Niet op foto: Michelle - Felice - Rita - Resie

 

Stichting Tussen de MiddagTDM
Stichting Tussen de Middag is gespecialiseerd in het organiseren van het overblijven in het basisonderwijs. Stichting Tussen de Middag is opgericht in 2014 en is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke partner voor een aantal basisscholen in regio Zuid-Limburg. Stichting Tussen de Middag organiseert momenteel op vijf basisscholen het overblijven, namelijk; OBS De Kring, BS Sint-Pieter (beide Maastricht), OBS Berg (Berg en Terblijt), BS de WereldSter en BS Brede School de Bron (Neerbeek).

Tijdens het overblijven worden kinderen van 4 jaar tot 12 jaar in het basisonderwijs opgevangen. Om deze opvang te kunnen organiseren heeft Stichting Tussen de Middag pedagogisch medewerkers in dienst als overblijfcoördinatoren en werkt Stichting Tussen de Middag met vrijwilligers. Stichting Tussen de Middag heeft momenteel organisatiebreed meer dan 60 vrijwilligers, die tijdens één of meerdere overblijfmomenten per week een handje meehelpen en het overblijven in samenwerking met de overblijfcoördinator en de school op een plezierige manier laten verlopen.


Visie & werkwijze Stichting Tussen de Middag
Stichting Tussen de Middag gaat uit van hetgeen het kind nodig heeft. Een prettige vorm van opvang waar kinderen graag komen en graag naar toe gaan en waar ze zichzelf kunnen zijn. Waar een kind zich veilig en geborgen voelt, waar we kinderen als uniek beschouwen en de kinderen het waard zijn om gehoord en gezien te worden.

Ieder kind hoort zich tijdens het overblijven veilig en geborgen te voelen, dit is de basis voor ieder kind en de essentie van onze visie. Wanneer een kind zich prettig voelt dan zal het kind zich verder kunnen ontwikkelen.

Ieder kind is anders, dus uniek en moet zichzelf kunnen zijn tijdens het overblijven. Het is daarom belangrijk dat we ieder kind in zijn/haar waarde laten en ingaan op de wensen en behoeften van ieder kind. Dit doen we door goed naar ieder kind te luisteren. Hierbij hanteren we de visie van Janusz Korczak. Korczak beschrijft dat kinderen rechten hebben die gerespecteerd moeten worden en kinderen mogen zijn wie ze zijn. Wederzijds respect, vertrouwen en vergeving zijn hierbij van groot belang. Korczak ziet kinderen dan ook als een mini-maatschappij, waarin kinderen in samenspraak met andere kinderen beslissingen mogen maken, waar machtsvrije relaties bestaan en het recht op het bewust beleven van een verantwoorde dag.

Bovenstaande visie en werkwijze dragen bij dat kinderen met veel plezier overblijven, een fijne en gezellige tijd beleven, er graag naar toe gaan en de aandacht krijgen die ze verdienen!

Overblijven bij Stichting Tussen de Middag
Overblijven is de periode tussen de middag waarin kinderen worden opgevangen door het overblijfteam en er geluncht en gespeeld wordt. Deze opvangvorm wordt aangeboden iedere schooldag tijdens reguliere schoolweken, behalve de woensdag.

Tijdens het overblijven wordt er doorgaans eerst geluncht. Het is de bedoeling dat kinderen een eigen lunchpakket van thuis meenemen. Het eetmoment vindt onder verantwoordelijkheid van de leerkracht plaats. Dit draagt bij aan een prettiger verloop en kwaliteit van het overblijven. Er wordt tijdens het eetmoment ter assistentie van de leerkracht bijna op alle scholen een vrijwilliger ingezet. Na het eetmoment wordt er bij voorkeur buiten gespeeld. Bij slecht weer worden de kinderen binnen opgevangen en het verdere verloop van het overblijven en de activiteiten hierop aangepast. Na het overblijven wordt er vervolg gegeven aan het lesprogramma.

Voor meer informatie over Stichting Tussen de Middag en ons overblijfaanbod, bekijk onze website: www.stichtingtussendemiddag.nl. U vindt ons ook op Facebook en Twitter!

Mocht u vragen hebben of uw kind aan- of afmelden voor het overblijven dan kunt u gerust contact opnemen met een van de overblijfcoördinatoren van BS Sint-Pieter, Rudy van de Winkel en/of Michelle Jongen. Rudy en Michelle zijn te bereiken via tel.: 06-12043468 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stichting Tussen de Middag is tijdens kantooruren te bereiken via tel.: 06-20521025 en via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,

Stichting Tussen de Middag

 

 Voor meer informatie over de TSO Tussen de Middag, zie de links hier beneden:  

1.-Informatiebrochure-STP-18-19.pdf
 2.-Inschrijfformulier-STP-18-19.pdf
3.-Algemene-voorwaarden-STDM-18-19.pdf
TSO_beleidsplan_STP_19-20_OMR_CONCEPT_12.pdf
 

Beste ouders,

Via deze weg stel ik me even voor.

Ik ben Rudy van de Winkel, 35 jaar en woonachtig in Maastricht. Vanaf dit schooljaar ben ik ‘de nieuwe’ overblijfcoördinator op BS Sint-Pieter. In 2014 heb ik Stichting Tussen de Middag opgericht en was ik tevens werkzaam als overblijfcoördinator op OBS de Regenboog in Maastricht. Momenteel organiseert Stichting Tussen de Middag op vijf basisscholen het overblijven. Vanaf schooljaar 2016-2017 organiseert Stichting Tussen de Middag het overblijven al op BS Sint-Pieter.

Inmiddels zijn we ruim drie weken onderweg en begin ik de kinderen, de leerkrachten, de school, de overblijfkrachten en een aantal ouders steeds beter kennen.

Het allerbelangrijkste vind ik dat kinderen zich prettig en op hun gemak voelen tijdens het overblijven. Zodat kinderen een fijne tijd beleven! Hierdoor voelen kinderen zich veilig en geborgen, komen kinderen tot spel en ontstaat er sociale interactie met andere kinderen. Daarbij vind ik het erg belangrijk dat kinderen zichzelf kunnen zijn tijdens het overblijven.

Mocht u vragen hebben spreek mij of het overblijfteam gerust aan.

Met vriendelijke groet,

Rudy van de Winkel

Overblijfcoördinator BS Sint-Pieter

Tel.: 06-12043468
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

MosaLira

mosalira

Communicatie

Onze Leerling